В Україні почала знижуватися захворюваність на коронавірус, повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

За його словами, в Україні протягом 10 днів фіксують спад захворюваності на COVID-19, а вчора, 13 квітня, був перший день, коли кількість людей, яких виписали з лікарень, перевищила кількість госпіталізованих на 22,8%.

Минулого тижня до лікарень потрапили на 2000 пацієнтів менше, ніж позаминулого. Також фіксують зниження кількості тих, хто захворів.

«Українці змогли пережити пік третьої хвилі пандемії без паніки та з мінімальними обмеженнями. Наш адаптивний карантин, ефективність якого оцінили й у Європі, був певним балансом між життям країни, роботою підприємців та епідеміологією», додав Степанов.

Проте міністр наголосив на важливості дотримання карантинних обмежень. У деяких регіонах ситуація з хворими на коронавірус досі «надскладна». Це стосується завантаженості ліжок у лікарнях і загальної кількості хворих на  COVID-19.

Станом на 13 квітня 2021 року найвищий рівень госпіталізацій у Хмельницькій – 129,1%, Чернігівській – 98,8%, Житомирській – 97,4%, Миколаївській – 94,1% областях. У Києві цей показник становить 93,8%, а ліжка з киснем зайняті на  83,6%.


Експерти-епідеміологи прогнозували, що зростання кількості хворих триватиме до початку квітня, а потім ситуація поліпшуватиметься.

У Києві жорсткий карантин продовжили до 30 квітня 2021 року.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі