Київську область планують зробити «центром медичного туризму»: облдержадміністрація разом з Українською Асоціацією медичного туризму вже розробляють для цього план.

Мета медичного туризму – допомогти пацієнтам знайти найбільш релевантну за ціною і якістю клініку для діагностики, лікування або реабілітації, а також забезпечити комфорт як в поїздці, так і в лікарні.

«Це дасть змогу розвивати галузь лікувального й оздоровчого туризму і в невеликих містах та курортах, залучати інвестиції, будувати сучасні центри, відкривати нові робочі місця й утримувати медичні кадри від пошуку альтернативної роботи за кордоном», – пояснюють у КОДА.

Додають, що Київська область може запропонувати туристам лікувальні та реабілітаційні програми для людей, що хворіють або перехворіли на COVID-19.

Що вже запланували зробити:

Проведення Глобального Конгресу Медичного та оздоровчого туризму, міжнародні B2B зустрічі, інфо-тур для українських та закордонних провайдерів медичного туризму по українським клінікам, туристичні екскурсії по визначним місцям, виставка українських та закордонних представників клінік, провайдерських компаній та реабілітаційних центрів.


У містах-мільйонниках України – Києві, Харкові, Львові та Одесі – планують розгорнути центри вакцинації. Для цього розглядаються виставкові центри та стадіони.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі