На вулиці Чорнобильській у Святошинському районі Києва почали облаштовувати велосипедну доріжку в межах капітального ремонту вулиці, повідомляє «Київ –велосипедне місто».

Велодоріжка буде мати протяжність один кілометр. 

Ремонт на вулиці Чорнобильській у Святошинському районі Києва. Фото: «Київ – велосипедне місто»

Станом на квітень 2021 року ведуться роботи з облаштування пішохідного тротуару та суміжної двосторонньої велосипедної доріжки шириною 2,5 метра поблизу проспекту Перемоги.

Облаштування велодоріжки планують завершити протягом трьох місяців, повідомили дорожники телеканалу «Київ».


До 2040 року в Києві мають створити 1185 кілометрів велодоріжок. Місто почало закладати гроші на будівництво веломаршрутів із 2015 року. Із того часу виділили більше 108 мільйонів гривень. Це не враховуючи облаштування велодоріжок у межах капітальних ремонтів доріг.

Редакція The Village Україна з’ясувала, які веломаршрути вважаються в місті магістральними, на якому етапі їхнє облаштування та що про це думає міська велоспільнота.

У листопаді 2020 року уряд дозволив рух велосипедистів смугою для громадського транспорту. Раніше в Києві велосипедистам дозволяли рухатися смугою громадського транспорту на окремих магістралях, наприклад бульваром Дружби Народів.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка й фото: «Київ –велосипедне місто»