Індія тимчасово призупинила експорт вакцини проти коронавірусу AstraZeneca, виробленої на Serum Institute of India, щоб задовольнити попит на препарат усередині країни, пише Reuters із посиланням на джерела.

Це торкнеться поставок вакцин за програмою COVAX, яка має забезпечити вакциною близько 180 країн.

МЗС Індії пояснив, що з 25 березня країна не буде експортувати вакцини, оскільки країна спрямовує зусилля на вакцинацію власного населення. Ідія вже затримує поставки препарату AstraZeneca до Бразилії, Великої Британії, Марокко та Саудівської Аравії.

За даними джерела Reuters, Індія не відновить поставки, поки ситуація в країні не стабілізується. Наразі в країні зафіксували 11,7 мільйона випадків COVID-19, більше тільки в США та Бразилії.


В Україні зараз роблять щеплення вакциною AstraZeneca (Covishield), виробленою в Індії на потужностях Serum Institute of India. Україна отримала партію з 500 тисяч доз, із яких використала понад 150 тисяч. За даними МОЗ, Україна в березні – на початку квітня в межах міжнародної ініціативи COVAX Україна мала отримати ще одну партію в 570 тисяч доз вакцини AstraZeneca, а до кінця травня – ще 1,1 мільйона доз. Також Україна домовилася про постачання вакцини Novavax теж від індійського виробника.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: доставка вакцини AstraZeneca (Covishield) в Україну, Київська ОДА