У торговому центрі «Дитячий світ», що в Дніпровському районі Києва, побудують другу чергу ТЦ та проведуть редевелопмент першої, повідомляє Асоціація рітейлерів України.

ТЦ «Дитячий світ» на вулиці Малишка, 3, у Києві. Фото: Віталій Селик, Facebook

Площу для оренди збільшать на 15 тисяч м². А загальна площа оновленого торгового центру становитиме 48 500 м². Тут планують відкрити розважальний центр для дітей, кінотеатр, кафе та ресторани. А також побудують паркінг на даху для 133 машин. Проєкт розроблений компанією Edelburg Development.

Саму будівлю ТЦ планують зробити кольоровою.

Візуалізація оновленого ТЦ «Дитячий світ». Фото: Edelburg Development

Голова Ради з урбаністики Києва Віталій Селик каже, що «Дитячий світ» – це приклад радянського модернізму. Він побудований у 1987 році. 

Зовнішній вигляд ТЦ «Дитячий світ». Фото: сайт ТЦ

«Ритмічний лаконічний бронзово-золотий фасад виглядає стильно навіть для сучасної архітектури», – додає Селик. За словами урбаніста, «найгірше, що планують змінити фасад – наляпати яскраво-кольорових прямокутників. Немов дітей тільки це й притягує». Якщо ТЦ перефарбують, то «повністю буде втрачена загадковість наявного повітряного фасаду», додає Селик.

Дату відкриття оновленого ТЦ не повідомляють з огляду на ситуацію з карантином.  


ТЦ «Дитячий світ» працює в Києві на вулиці Малишка, 3, із 1987 року. Це універсальний магазин дитячих товарів. У ньому можна купити іграшки, одяг і взуття, дитячі велосипеди, самокати, візочки й автокрісла, товари для догляду за малюками, товари для майбутніх мам, дитячі меблі, спортивні товари, канцтовари для школярів. 

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

ОбкладинкаEdelburg Development