Сервіс єдиного е-квитка в транспорті SmartTicket із 17 березня почав співпрацювати з автобусним перевізником Gunsel Lines, повідомили в Міністерстві інфраструктури.

Gunsel Lines – транспортна компанія, яка працює в Україні з 1997 року. Автобусні перевезення відбуваються в межах України, а також до міст Європи. Gunsel Lines здійснює маршрути за графіком, а також надає можливість оренди автобусів або трансферів. Щорічно послугами компанії користуються близько 300 тисяч пасажирів.

Міністр інфраструктури Владислав Криклій зазначив, що тепер можна придбати один електронний квиток одразу на 4 види перевезень: автобус, залізницю, авіа та міський транспорт у столиці. Система SmartTicket співпрацює з Gunsel Lines, SkyUp Airlines, «Укрзалізницею» та міським транспортом у Києві.

SmartTicket можна купити на транспортному порталі електронних послуг e-transport.gov.ua та на SmartTicket.gov.ua. Можна придбати квиток одразу на чотири види або, наприклад, на метро та потяг, або ж на потяг і літак. Електронний квиток зчитується за допомогою QR-коду на мобільному пристрої контролера.


SmartTicket – проєкт, який дозволяє купити єдиний електронний квиток на всі види транспорту. Проєкт стартував у вересні 2020 року, спершу лише для «Укрзалізниці» та міського транспорту Києва. У грудні 2020-го е-квиток почав співпрацювати з авіакомпанією SkyUp Airlines, а в березні 2021-го – з автобусним перевізником Gunsel Lines.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Фото: Gunsel Lines