Над станцією метро «Оболонь» будують новий ЖК Obolon Plaza, повідомляє Главком.

Упритул до входу на станцію розмістили будівельний паркан, який ускладнює потрапляння у метро: частина входу перекрита, для жителів доступний лише вузький прохід. 

Будівництвом 16-поверхового ЖК Obolon Plaza займається ТОВ «Соллур», компанія орендує ділянку на перетині вулиць Маршала Малиновського та проспекту Оболонського площею 0,26 гектора з 2006 року. Будівництво планують закінчити до другого кварталу 2022 року.

Візуалізація ЖК Obolon Plaza. Джерело: lun.ua

Згідно з візуалізацією, забудовник планує інтегрувати вхід до метро в житлову будівлю. 


Відповідно до Генплану столиці призначення ділянки на перетині вулиць Маршала Малиновського та проспекту Оболонського – територія громадських будівель і споруд, частково територія вулиць та доріг.

Спочатку в договорі оренди на ділянці планували будівництво багатофункціонального ділового центру. У березні 2016-го Київрада змінила призначення ділянки з багатофункціонального ділового центру на житлово-діловий центр.

Раніше на цій ділянці був ринок, який знесли в грудні 2016 року. Після цього радник мера Києва з питань благоустрою Дмитро Білоцерковець повідомив, що на тому місці збудують сквер.

Розслідування «Наші гроші» повідомляє, що власником ТОВ «СОЛЛУР», яке займається будівництвом ЖК, є кіпрська компанія «Драгон Капітал Інвестментс Лімітед», кінцевим бенефіціаром якої є Томаш Фіала.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Фото й обкладинка: Главком