У Лос-Анджелесі добудували Музей кіноакадемії за проєктом італійського архітектора Ренцо Піано, пише Dezeen.

У межах проєкту відреставрувати будівлю музею, яка була побудована в 1939 році в стилі ар-деко, і до неї додали сферичну конструкцію з бетону та склу.

У новій будівлі будуть виставкові площі, два кінотеатри, магазин, ресторан і навчальна студія імені американської акторки Шірлі Темпл.

Сферу виклали 1500 скляними черепицями, вирізаними виробниками в Австрії і 146 різних формах і розмірах. Скляна черепиця утворює прозорий купол над терасою, з якої відкривається вид на Голлівудські пагорби.

Стару будівлю будуть з’єднувати зі «сферою» два мости, один із яких назвали на честь актриси Барбри Стрейзанд.

Студія Ренцо Піано вперше представила проєкт Музею кіноакадемії у 2012 році. Після затримок із фінансуванням, що супроводжувалися пандемією коронавірусу, музей завершили й мають офіційно відкрити 30 вересня 2021 року.

Напередодні відкриття в Музеї кіноакадемії відбудеться низка віртуальних заходів, включаючи бесіду з режисером Спайком Лі та кінопокази. Одним із перших заходів після відкриття буде виставка та покази, присвячені творчості японського аніматора Хаяо Міядзакі.


Ренцо Піано – італійський архітектор, один із засновників стилю хай-тек в архітектурі, співавтор проєкту Центру Помпіду в Парижі.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

ЗображенняDezeen