Засновник компаній SpaceX і Tesla Ілон Маск заявив, що створює нове місто в США.

Місто називатиметься Starbase («Зоряна база»). Його мають побудувати в техаському окрузі Кемерон, де знаходиться випробувальний полігон SpaceX.

«Створюю нове місто Starbase в Техасі. Звідти – на Марс, потім – до зірок», – написав Маск у Twitter.

В одному з коментарів бізнесмен уточнив, що місто буде «дог-френдлі». А керувати містом, за його словами, має The Doge. Дож у цьому випадку це титул голови держави в італійських морських республіках у середньовічні часи, водночас Forbes вважає, що це може бути натяком на те, що в місті діятиме криптовалюта Dogecoin, названа на честь мема з собакою породи Сіба-іну. Після жарту Маска у Twitter щодо крутості цієї криптовалюти її вартість почала зростати шаленими темпами.

Плани щодо будівництва «Зоряної бази» підтвердив суддя Едді Тревіно з округу Кемерон у коментарі Business Insider.

«Якщо SpaceX та Ілон Маск захочуть піти цим шляхом, вони повинні дотримуватися всіх законів штату Техас. Округ Кемерон готовий розглянути будь-які відповідні запити, які відповідають чинному законодавству», – говорить Тревіно.

У SpaceX поки що не коментують плани їхнього очільника.


Автовиробник Toyota почав будувати «розумне місто» Woven City (Ткане місто) на території свого заводу в Японії, біля гори Фудзі. Woven City буде як місцем для життя приблизно 2000 людей, так і «лабораторією», де розроблятимуть технології для підвищення якості життя містян і вирішуватимуть соціальні проблеми.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі