Волонтерська організація «Молодь за мир» («Спільнота святого Егідія») відкриває біля вокзалу в Києві постійний нічний притулок для безхатьків.

У ньому люди зможуть прийняти душ, випрати речі, повечеряти, відпочити (буде маленька бібліотека й часом фільми), виспатися на зручному ліжку й поснідати вранці. Увесь час у домі буде адміністратор.

Орендоване волонтерами приміщення не велике, і відповідно до антиковідних норм, наразі там зможуть приймати по чотири людини на добу.

Першим мешканцем стане 60-річний Ігор – колишній учитель історії та директор школи. Щоранку він ходить на літургію, а потім до вечора шукає їжу. Волонтери планують допомогти йому вирішити проблеми з документами та здоров’ям.

Допомогти притулку можна за цим посиланням.

«Якщо ми зберемо більше грошей, ніж треба на центр, то будемо поселяти за них бездомних у недорогі хостели, бо це найкраща допомога – забрати людину з вулиці. Віримо, що цей маленький дім – це початок великих змін для багатьох бездомних людей», – кажуть волонтери.


За 10 місяців 2020 року київський Центр обліку бездомних громадян узяв на облік 280 людей. За 2019 рік у Києві взяли на облік 488 безхатьків, зняли 93. Під кінець року на обліку перебували 3412 осіб.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: «Молодь за мир»