У США й Нідерландах сталися схожі інциденти з літаками Boeing, унаслідок яких уламки впали на житлові райони, пише DW.

У США в літака Boeing-777 авіакомпанії United Airlines, що летів із Денвера до Гонолулу, в суботу, 20 лютого, відвалилися частини правого двигуна. У результаті один великий уламок упав в саду одного з житлових будинків, інші – на спортивний майданчик. Ніхто не постраждав ані з пасажирів або екіпажу (на борту була 241 особа), ані на землі. Літаку після аварії вдалося повернутися в Денвер і здійснити аварійну посадку.

Схожий інцидент стався 20 лютого в Нідерландах. На вантажному літаку Boeing 747-400F, що летів із Маастрихта до Нью-Йорка, загорівся один із двигунів. Частини лайнера відвалилися й упали на землю, унаслідок чого постраждали двоє людей. Літаку вдалося благополучно сісти в Бельгії.

Видання пише, що слідчі органи не знайшли зв’язки між інцидентами в США та Нідерландах.

Федеральне авіаційне управління США перевірить усі Boeing-777 із двигуном Pratt & Whitney 4000-112 після аварії з літаком, що летів із Денвера. Авіакомпанія United Airlines тимчасово припинить експлуатацію таких літаків. А компанія Boeing рекомендує всім авіакомпаніям зупинити експлуатацію Boeing-777 до закінчення перевірки.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі