Із 12 лютого 2021 року Румунія зняла карантинні обмеження стосовно переміщення легкового, пасажирського транспорту та пішоходів на пункті пропуску в Ісакчі, повідомляє «Поромний комплекс Орлівка».

Водночас карантинні вимоги все ще будуть діяти. Зокрема, в силі залишають такі правила В напрямку до Румунії та транзиту:

  • негативний результат тесту ПЛР, зроблений не пізніше 48 годин;
  • підтвердження необхідності в’їзду або транзиту, бажано зроблений переклад на румунську мову.

У напрямку до України та транзиту:

  • негативний результат тесту ПЛР, зроблений не пізніше 48 годин для мандрівників в Україну;
  • страхування;
  • підтвердження необхідності в’їзду з метою транзиту без ПЛР тесту з обов’язковим виїздом з держави протягом 2-х діб.

Пункт пропуску Орлівка (Україна) – Ісакча (Румунія) почав працювати в серпні 2020 року. «Орлівка-Ісакча» розташований в Одеській області. Після зняття карантинних заходів планується запустити поромне сполучення, яке скоротить маршрут між Україною та Румунією на 200 кілометрів. Це перший пункт пропуску вздовж українсько-румунського кордону по лінії Дунаю, і він має стратегічне значення для обох країн.

Водночас режим тимчасового в’їзду українців у Румунію заборонений. В’їзд дозволений тільки кільком категоріям громадян. Зокрема, членам сім’ї громадян Румунії; членам сім’ї громадян інших держав-членів ЄС, Європейського економічного простору або Швейцарської Конфедерації, які мають право на проживання на території Румунії; особам, які мають довгострокові візи, дозвіл на проживання. Повний перелік категорій тут.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: Одеська облрада