Із 15 лютого 2021 року всі іноземці, які в’їжджають у Словаччину, повинні пройти 14-денний карантин, повідомило міністерство внутрішніх справ країни.

як це відбуватиметься

Під час в’їзду в Словаччину кожен іноземець незалежно від того, з якої країни він прибуває, повинен заповнити реєстраційну форму. Після цього матемиме змогу пройти державний карантин.

Після восьми днів від моменту перетину кордону людина зможе здати тест на коронавірус. Якщо тест буде негативний, іноземець отримає право перебувати на території країни.

Схоже правило для людей, які протягом останніх 14 днів були в країнах ЄС, Ісландії, Норвегії, Швейцарії та Ліхтенштейні. Якщо такі люди не будуть мати з собі підтвердження про негативний тест на COVID-19, зданий не більш як за 72 години, вони теж будуть змушені пройти двотижневий карантин. Також зможуть здати тест на коранавірус на восьмий день самоізоляції.


Хто з українців має право в’їзду в Словаччину

  • українці, які мають дозвіл на проживання на території Словаччини;
  • родичі (дружина / чоловік, неповнолітня дитина, батько / мати неповнолітньої дитини) тих громадян України, які мають постійний або тимчасовий дозвіл на проживання на території країни;
  • ті, хто пройшов попередню реєстрацію в’їзду.

До того ж із 00:01 год (за середньоєвропейським часом) 15 січня 2021 року змінюються правила в’їзду до Словаччини. Пункт пропуску «Ужгород-Вишнє Нємецьке» закривається для перетину кордону пішоходами.

Пункт пропуску «Малий Березний-Убля» відкривається для автомобілів, пішоходів і велосипедистів і буде відкритий для вантажних перевезень, вагою лише до 3,5 тонн.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі