Шостий апеляційний адмінсуд зобов’язав забудовника знести незаконний житловий будинок на вулиці Августина Волошина в Солом’янському районі, повідомляє прокуратура Києва.

Забудовник звів будинок висотою сім поверхів. Ділянка, на якій його побудували, належить до земель садибної забудови та має обмеження: там дозволено зводити будівлі, висота яких не перевищує чотири поверхи, пояснили в прокуратурі.

Незаконний будинок на вулиці Августина Волошина

Прокуратура через суд вимагала знести житловий будинок. Окружний адміністративний суд Києва задовольнив цей позов, а забудовник подав апеляційну скаргу. 

У результаті Шостий апеляційний адмінсуд залишив попереднє рішення суду без змін – забудовник має знести незаконну багатоповерхівку.


У 2017 році після скарг місцевих жителів Департамент з питань державного архітектурно-будівельного контролю КМДА скасував дозволи на початок будівельних робіт на цій ділянці. Тоді ж порушили кримінальну справу та заарештували земельну ділянку й наявні на ній споруди.

У 2019 році Солом’янський райсуд міста Києва скасував накладені арешти на нерухомість, таким способом дозволяючи вести продаж проблемних квартир. За даними «Нерухомі», забудовник продавав квартири в середньому по 23 тисячі гривень за метр квадратний.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка й фото: Київська міська прокуратура