Київський молодіжний центр запустив проєкт із протидії булінгу для педагогів, батьків, психологів й учнів, повідомили у КМЦ.

Під час онлайн-лекцій експерти дають поради, які допоможуть захистити себе та протидіяти проявам булінгу.

Першу лекцію під назвою «Булінг: міфи та реальність» провела очільниця ГО «Безпечний світ» і юристка Олександра Падучак. Вона розповіла про види булінгу, наслідки цькувань і про юридичну відповідальність за такі дії.

Спікеркою другої лекції стала дитяча та підліткова психологиня Анна Покровська. Вона розказала, як вирішити конфлікт не лише у школі, але й на роботі.


З 19 січня 2020 року в Україні набув чинності закон щодо протидії булінгу. За моральне, або фізичне насильство, агресію, у будь-якій формі каратимуть штрафами.

Документ передбачає систему штрафів за цькування, зокрема, якщо особа піддала іншу особу булінгу вперше, то вона зобов’язана буде сплатити від двадцяти (340 гривень) до п’ятдесяти (850 гривень) неоподаткованих мінімумів доходів громадян. Якщо ці дії вчинив неповнолітній від 14 до 16 років, штраф мають сплатити батьки.

Раніше The Village Україна писала про те, що таке булінг у школі та що робити, якщо дитину цькують, а також, що змінює новий закон.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі