«Укрзалізниця» розглядає варіанти маршрутів, на які можна задіяти два швидкісні потяги «Інтерсіті+» виробництва чеської Skoda після їхнього ремонту.

Тож двоповерхові електропотяги можуть використати для:

  • відновлення маршруту №720/719 Київ – Харків – Київ;
  • відновлення маршруту №748/747 Київ – Тернопіль – Київ;
  • організації нового маршруту Київ – Вінниця – Київ.

В «Укрзалізниці» додали, що останній варіант буде вигідний пасажирам, які прямують із Києва до Львова, або навпаки, бо більшість пасажирів добирається до Вінниці на львівському «Інтерсіті+». Тому в пікові періоди цей напрямок перевантажений.

Електропоїзд EJ675 Skoda City Elephant. Фото: «Укрзалізниця»

Строки завершення ремонту потягів залежать від результатів діагностики, яку зроблять у Чехії та Києві спеціалісти Skoda. Попередньо в «Укрзалізниці» очікують, що перший потяг відремонтують уже до кінця 2021 року.


Електропотяг EJ675 Skoda City Elephant складається з шести двоповерхових вагонів на 623 місця (46 першого класу, 590 другого класу), він розрахований на швидкість роботи 160 кілометрів на годину.

«Укрзалізниця» закупила два електропотяги Skoda у 2012 році до проведення чемпіонату Європи з футболу. У липні 2019 року оголосили тендер на їхній капітальний ремонт з очікуваною вартістю понад 160 мільйонів гривень. Їх мали відремонтувати ще до кінця 2020 року.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі