Із 1 лютого 2021 року Грузія відновлю регулярне міжнародне авіасполучення, повідомляє Newsgeorgia з посиланням на керівницю Мінекономіки Натію Турнаво.

Будуть дозволені всі регулярні рейси, сказала Турнаво. Усі авіакомпанії, які вже літали в Грузію, або нові, які хочуть почати авіасполучення, можуть це зробити, додала вона. 

Авіаперельоти будуть виконуватися з дотриманням усіх медичних протоколів і заходів безпеки, пояснила керівниця Мінекономіки. Наприклад, перших туристів Грузія готова приймати з країн більш безпечних, наприклад тих, де вже почали вакцинацію, додала вона.

Оскільки багато міжнародних авіакомпаній уже почали літати, Грузія не бачить додаткової загрози у віднволенні власного авіасполучення. 


У березні 2020 року через коронавірус Грузія закрила кордони для іноземців і  припинила авіасполучення в усіх напрямках. Кордони мали відкрити з липня 2020-го, але згодом у країні продовжили локдаун. Жорсткі карантинні обмеження тривають із 28 листопада 2020 року до 31 січня 2021 року.

Однак наразі чинні обмеження на регулярне авіасполучення не поширюються на прямі міжнародні рейси, які пов’язують Тбіліський міжнародний аеропорт з аеропортами Мюнхена, Парижа, Риги, Дохи, Варшави, Афін, Амстердама, Відня, Берліна й Мілана. А також під обмеження не підпадають регулярні рейси між Кутаїським міжнародним аеропортом і аеропортами Риги, Катовіце, Вільнюса та Дортмунда.

Поки ще в Грузії триває локдаун, українцям в’їзд заборонено. Дозволено тільки кільком категоріям громадян (дипломатам, представникам бізнесу, водіям-міжнародникам, членам гуманітарних місій, тим, у кого один член родини є громадянином Грузії).

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі