Канатну переправу через річку Дніпро від Арки дружби народів до Труханового острова будуватиме компанія «Активна країна». Про це повідомляє КМДА.

ТОВ «Активна країна» виграла інвестиційний конкурс. Тепер між компанією та КП «Плесо», замовником будівництва, укладуть договір. Орієнтовна вартість об’єкта – 3,7 мільйона гривень. Строк будівництва не більше року з моменту набуття чинності договору.

За умовами конкурсу, на двох ділянках (біля Арки дружби народів і на Трухановому острові) не мають зводити капітальні споруди із фундаментами. Дозволено робити лише розбірні тимчасові конструкції, які б не завдали шкоди природним об’єктам.

Пішохідний міст на Труханів острів, Анна Шакун, для The Village Україна

«Активна країна» спеціалізується на облаштуванні атракціонів – мотузкових парків, тролеїв. Ця компанія будувала тюбінг-гірку в Голосіївському парку в Києві. Місцеві мешканці восени 2020 року виступали проти цього будівництва, бо вважали, що надмір розваг шкодить природі парку. Крім того, вони помітили, що заради атракціону в парку вирубали кілька дерев.

Облаштування гірки в Голосіївському парку. Фото: Наталя Бігун, Facebook

Канатна переправа через Дніпро не має стосунку до канатної дороги, яка стане частиною транспортної інфраструктури Києва та пройде за маршрутом: Арка дружби народів – Поштова площа – Труханів острів. Цей проєкт, за даними КМДА, перебуває «на стадії вирішення всіх майново-правових питань». Лише після цього сформують умови конкурсу й визначать строки будівництва. Хоча автор проєкту архітектор Андрій Миргородський заявляв, що канатну дорогу почнуть будувати вже у 2021 році.