Очільники Тернополя та Черкас не планують запроваджувати локдаун із 8 до 24 січня, пояснюючи це тим, що захворюваність на COVID-19 іде на спад.

Першими про намір відмовитися від локдауну повідомили в Тернополі. 6 січня в місті відбулося засідання місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яка вирішила не запроваджувати локдаун із 8 січня. Пояснили це тим, що впродовж останнього часу «кількість інфікованих жителів знизилася».

«Якщо протягом наступних днів відбудеться зростання кількості хворих, ми призупинимо рішення комісії – і Тернопіль перейде в режим жорсткого карантину», – прокоментував рішення мер міста Сергій Надал.

Мер Черкас Анатолій Бондаренко виклав у Facebook відеозвернення, у якому повідомив про те, що в місті не планують запроваджувати локдаун. Причина така ж сама – спад захворюваності. Утім це відеозвернення більше недоступно. На сайті міської ради також немає жодної інформації про скасування локдауну в Черкасах.

Джерела РБК-Україна в Офісі президента повідомляли, що рішення щодо карантину можуть переглянути 7 січня.


Станом на 7 січня в Черкаській області 233 нові випадки COVID-19, у Тернопільській – 198. Загалом в Україні – майже 9 тисяч нових інфікованих коронавірусом.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі