5 січня в Україні стартувала реєстрація на пробне зовнішнє незалежне оцінювання. Вона триватиме до 19 січня 2021 року, повідомили в Українському центрі оцінювання якості освіти.

Щоб зареєструватися, потрібно заповнити реєстраційну форму на сайті відповідного регіонального центру, зайти до особистого кабінету, видрукувати квитанцію й оплатити послугу. За 5–7 днів треба перевірити факт зарахування коштів в особистому кабінеті.

Через епідеміологічну ситуацію учасник / учасниця може обрати лише один предмет для пробного тестування. Але їм дозволили завантажити тестові зошити з усіх предметів, щоб пройти тестування вдома.

Пробне ЗНО є платне. Залежно від регіону вартість одного тестування коливається в межах від 195 до 255 гривень.

Тестування з усіх предметів відбудеться 10 квітня 2021 року.

Основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання триватиме з 21 травня по 16 липня 2021 року. Реєстрація розпочнеться з 1 лютого 2021 року. Міносвіти розглядає чотири сценарії проведення ЗНО залежно від епідеміологічної ситуації.


За найвищі бали на ЗНО випускники отримають по 5 тисяч гривень. А в Мукачеві за відмінне ЗНО даватимуть по 50 000. За високі результати учнів на ЗНО гроші отримуватимуть і вчителі (по 10 000 гривень).

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі