Президент України Володимир Зеленський заявив, що Україна втратила позиції і не входить до списку країн, що першими отримають вакцину від COVID-19. Про це він сказав в інтерв’ю The New York Times, опублікованому на сайті президента.

«Ми не входимо до списку країн, які першими отримують вакцину», – сказав він.

При цьому президент вважає, що США та Велика Британія могли б дуже вплинути на те, щоб Україна була в пріоритеті країн Європи, які отримують вакцину першими. За словами Зеленського, це міг би бути геополітичний удар проти Росії, яка активно пропагує в Україні свою вакцину «Супутник».

«Звичайно, пояснити українському суспільству, чому якщо Америка та Європа не дають тобі вакцину, ти не повинен брати її у Росії, – будь-якій людині, яка помирає, пояснити це неможливо», – додав президент.

Втім, він запевнив, що Україна не буде використовувати вакцину «Супутник», поки та не пройде всі випробування. У пріоритеті – отримання підтверджених вакцин – від Moderna, Pfizer, AstraZeneca.


За даними МОЗ, глобальна ініціатива COVAX затвердила заявку України на отримання 8 мільйонів доз вакцини від COVID-19, перша партія очікується з березня 2021 року.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі