Міський голова Києва Віталій Кличко заявив, що опори на Шулявському мосту буде міняти генпідрядник власним коштом. Він же має й відшкодувати збитки власникам пошкоджених авто.

«На новий міст підрядник дав гарантію 50 років!» – заявив Кличко.

За його словами, фахівці обстежили всі опори освітлення й демонтували ті, що ненадійно укріплені. Усього в ніч на 16 грудня зняли шість опор.

«Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд» як замовник будівництва звернеться до суду щодо відшкодування підрядником збитків за пошкоджені автомобілі.

Підрядниками реконструкції Шулявського мосту були ТОВ «Північно-Український будівельний альянс», ТОВ «Укрбуд Інвест» і ТОВ «Укрбуд Девелопмент», пов’язані з Максимом Микитасем.


Удень 15 грудня  на Шулявському шляхопроводі впали три опори освітлення. За даними київської прокуратури, вони пошкодили 9 автомобілів, що проїжджали повз. Ніхто з громадян не постраждав.

Розслідування інциденту веде слідчий відділ Солом’янського управління поліції у місті Києві за ч. 2 ст. 275 Кримінального кодексу України (порушення правил, що стосуються безпечного використання промислової продукції або безпечної експлуатації будівель і споруд).

Обкладинка: Александр Александрович, Facebook