У кожному районі Києва планують відкрити заклади для реабілітації дітей з інвалідністю, повідомляє КМДА.

«У Києві є два спеціалізовані інтернати для дітей з інвалідністю. Але діти мають отримувати послугу, наближену до місця проживання, тобто виховуватися в родинах, а не проживати в інтернатах. Наша мета – у кожному районі створити можливість отримувати ці базові послуги: від народження й доти, поки вони будуть потрібні. Тобто створити закритий цикл», – пояснюють у КМДА.

Зараз у Києві налічується майже 12 тисяч дітей з інвалідністю, і ця кількість зростає.

«Створення мережі закладів, що будуть надавати послуги реабілітації, дасть можливість батькам нормально працювати та розвантажити родини психологічно», – додають у КМДА.

Мережу таких закладів реабілітації почнуть створювати у 2021 році. Перші три мають з’явитися на вулицях Юнкерова, Закревського та проспекті Правди. До фінансування будівництва долучаться іноземні партнери, зокрема посольство Німеччини.


У 2019 році найбільш доступним публічним простором для маломобільних громадян в Україні визнали Центр митрополита Андрея Шептицького у Львові, найбільш доступним закладом – «Останню Барикаду» в Києві, найвидатнішою інклюзивною ініціативою став Музей у темряві «Третя після півночі» в Києві.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі