Через «карантин вихідного дня» в Україні зросла кількість безробітних, а найбільше від обмежень постраждали сфери обслуговування й розваг, сказав прем’єр-міністр Денис Шмигаль в інтерв’ю «Українській правді».

За даними прем’єра, на початок карантину в Україні була 361 тисяча зареєстрованих безробітних. Зараз їх 420 тисяч, хоча ще місяць тому було 396. Шмигаль пояснив, що найбільше постраждали сфери обслуговування й розваг, де залучена велика кількість людей і робочих місць.

«Можна говорити, що «карантин вихідного дня» вплинув на рівень зайнятості. ВВП не постраждав, але маємо другий пік звернень з безробіття. Перший був після початку карантину. Традиційно впливає й завершення аграрного сезону, люди стають на реєстрацію. Але в цих коливаннях безробіття є й «карантин вихідного дня», – уточнив Шмигаль.


В Україні «карантин вихідного дня» запровадили з 14 по 30 листопада. Уряд заборонив на вихідних роботу закладів громадського харчування та культури, спортивних залів і басейнів, торгових центрів, окрім тих, де 60% площі відведені під продаж харчових продуктів і медикаментів. 9 грудня Кабмін вирішив запровадити черговий локдаун з 8 по 24 січня 2021 року.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі