На виборах ректора Київського національного університету імені Тараса Шевченка перемогу здобув Володимир Бугров. Під час голосування в другому турі виборів він заручився підтримкою 47,59% виборців, які взяли участь у голосуванні, повідомляє сайт університету.

53-річний Бугров є проректором КНУ з науково-педагогічної роботи та головою Науково-методичної ради університету. У другому турі його підтримали 1839 виборців. За опонента, директора Інституту геології Сергія Вижву, проголосували 450 виборців. Ще 116 голосів – за опцію «Не підтримую жодного кандидата».

У голосуванні могли взяти участь 3864 зареєстровані представники університету, але проголосували лише 2432. «Голосували всі наукові, науково-педагогічні й педагогічні штатні працівники університету, а також представники студентства й інших штатних працівників, обрані шляхом таємного голосування», – пояснюють процедуру в КНУ.

Оновлення 16:30: За статутом КНУ, переможцем вважається кандидат, який набрав більше 50% голосів усіх виборців. Утім у другому турі зафіксували явку в 62,94%, тому Володимир Бугрова набрав менше 50% голосів.

Бугров заявив, що звернувся до Центральної виборчої комісії КНУ із заявою про визнання результатів виборів щодо обрання на посаду, посилаючись на методичні рекомендації, затверджені Кабміном у 2018 році. 

За інформацією Укрінформу, невідповідність виникла між законом і статутом КНУ, наразі ВНЗ очікує на роз’яснення від Міністерства освіти.


На посаді ректора Бугров може замінити Леоніда Губерського. 79-річний професор очолював Київський національний університет з 2008 року. 

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: Володимир Шуваєв для The Village Україна