Велика Британія, Австрія та Португалія посилюють карантин через збільшення захворюваності на COVID-19.

У Великій Британії оголосили локдаун після того, як кількість інфікованих перевищила мільйон.

Із 5 листопада по 2 грудня в країні працюватимуть магазини лише з товарами першої необхідності, інші зможуть видавати товари, замовлені в інтернеті. Ресторани, бари й паби зможуть продавати їжу лише на виніс.

Влада просить громадян виходити з дому лише для роботи, навчання, візитів до лікаря, придбання товарів першої необхідності чи занять спортом на свіжому повітрі.

В Австрії оголосили локдаун після того, як добова кількість нових інфікувань наблизилася до 6 тисяч, що є межею можливостей для лікарень у країні.

Жорсткий карантин тут триватиме з 3 до 30 листопада з комендантською годиною з 20:00 до 6:00. Закриють заклади громадського харчування (окрім тих, що готують на виніс), фітнес-центри, концертні зали та кінотеатри. Вищі навчальні заклади та старші класи шкіл переведуть на дистанційне навчання, відкритими залишаться дитячі садки та класи для молодших школярів.

Португалія посилила карантин у 121 комунах з 308 після того, як добова кількість нових випадків інфікування перевищила 4000. Людей просять не виходити з дому без поважної причини, а працівників – за можливості перевести на дистанційний режим. Магазини на час посиленого карантину зачинятимуться о 22:00. Обмеження передивляться через два тижні.


 Раніше в Європі посилили карантинні заходи Греція, Словаччина, Польща, Чехія, Ірландія, Хорватія, Іспанія, Німеччина та Франція. З 1 листопада Білорусь закрила кордон на в’їзд для іноземців.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі