Мер Копенгагена Френк Єнсен пішов у відставку через звинувачення двох жінок у сексуальних домаганнях, повідомляє Euronews.

Дві жінки розповіли, що мер торкався їх під час світських заходів без їхньої згоди. Це відбулося у 2012 і 2017 роках.

Френк Єнсен визнав провину і подав у відставку. Мер попросив вибачення у жінок. «Я хочу перейти від того, щоб бути частиною проблеми, до того, аби стати частиною її рішення», – написав мер.

Крім цього, політик вийшов зі складу керівної соціал-демократичної партії. Єнсен попросив вибачення у колег за свою поведінку.

Очільниця молодих соціал-демократів у Копенгагені Сесілі Сверке Прейс  відставку Єнсена назвала прикладом того, що сексуальне насильство має наслідки й за них несуть відповідальність. 


 Рух MeToo виник у 2017 році як осуд сексуального насильства й домагань у результаті скандалу та звинувачень кінопродюсера Гарві Вайнштейна.

 11 січня 2019 року в Україні набрали чинності зміни до Кримінального кодексу, які передбачають, що секс без згоди вважатиметься зґвалтуванням. Такі закони також діють у 10 країнах Європи, зокрема у Швеції, Німеччині, Великій Британії, Бельгії. Цими змінами реалізуються положення Конвенції Ради Європи про запобігання насильству стосовно жінок. Також вводиться кримінальна відповідальність за домашнє насильство.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

ОбкладинкаФренк Єнсен/Facebook