Карантин в Україні продовжили до 31 грудня, повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

За словами очільника МОЗ Максима Степанова, такий крок необхідний через різке зростання нових випадків COVID-19 і госпіталізацій.

Додаткові зміни:

 «Червоний» рівень епідемнебезпеки встановлюватимуть у населених пунктах, де протягом 14 днів буде понад 320 нових випадків COVID-19 на 100 тисяч населення. Наразі «червоний» режим встановлюється там, де рівень захворюваності в 5 разів перевищує середній показник по країні.

 Кількість тестувань (необхідну за тиждень) збільшать з 24 до 48 тисяч на 100 тисяч населення.

 Обмежать дозволену кількість людей для масових зібрань: у «зеленій» зоні – до 50, у «жовтій» – до 30, у «помаранчевій» – до 20.

 Закладам громадського харчування заборонять працювати з 22:00 до 07:00 навіть у «зеленій» зоні (але це не стосується приготування їжі на винос).

 Роботодавцям рекомендують організувати позмінну роботу або за можливості перевести працівників на дистанційний режим із збереженням зарплати.

 Школам рекомендують почати осінні канікули 15 жовтня,  а після цього – організувати дистанційне або змішане навчання.

 Усім іншим навчальним закладам рекомендують перейти на дистанційне навчання протягом місяця, а студентам – виїхати з гуртожитків (окрім тих, кому нікуди їхати).


 За минулу добу в Україні виявили 5 133 нові випадки коронавірусу. Загалом в Україні вже 270 587 підтверджених випадків COVID-19.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі