У парку «Відрадний» завершується другий етап реконструкції, а саме – розчистка та благоустрій озера, повідомив колишній голова Солом’янського району Ігор Довбань.

Роботи для заповнення озера водою вже виконали, повідомляє Довбань. Зокрема, провели замивку шпунтів, встановили шапковий брус з монолітного залізобетону, протифільтраційний екран з геотекстилю й фільтри дренажів з піску та щебеню, додає він.

Зараз працюють над берегоукріпленням і благоустроєм території навколо озера. Облаштовують газон площею 16 тисяч м², з них – 4 тисячі м² газону вже готові. Після цього кластимуть тротуарну плитку, пояснює Довбань.

Крім відновлення озера, у парку облаштували пішохідні та велодоріжки, систему освітлення й автоматичного поливу. Також встановили дитячі та спортивні майданчики й поле для мініфутболу.


 Розчистку та благоустрій озера у «Відрадному» розпочали наприкінці 2018 року. Замовником робіт став «Київзеленбуд», виконавцем робіт – «Будмонтажсервіс І». Повне відновлення екосистеми озера відбудеться протягом 2–3 років після будівельних робіт, кажуть експерти.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: Дмитро Гришко / GoogleMaps

Фото: Ігор Довбань / Facebook