Прем’єру стрічки «Дюна» режисера Дені Вільньова переносять з 18 грудня 2020-го на 1 жовтня 2021 року, повідомляє Collider та The Wrap.

Кінокомпанії Warner Bros. і Legendary Pictures вирішили відтермінувати вихід фільму через епідемію COVID-19: у США через коронавірус працюють не всі мережі кінотеатрів. А ті, що працюють, – з обмеженнями. «Через відсутність вакцини американці неохоче повертаються в кінотеатри», – пише Collider.

До того ж на грудень запланована прем’єра стрічки «Чудо-жінка 1984» від Warner Bros. Кінокомпанія побоюється випускати одночасно два блокбастери в умовах пандемії, додає видання.

Нещодавно також MGM відклала прем’єру нового фільму про Джеймса Бонда No Time to Die («Не час помирати»). Через це мережа Cineworld оголосила про тимчасове закриття своїх кінотеатрів Regal Cinemas в Америці.

«Дюна» – науково-фантастичний фільм, знятий за романом американського письменника Френка Герберта. Це перша із запланованих двох частин кіноадаптації. У центрі сюжету – планета Арракіс (Дюна), де видобувають речовину «спайс», що здатна розкривати потенціал людства.

Головну роль (Пола Атріда) у стрічці виконає Тімоті Шаламе. Також ролі гратимуть Зендая, Ребекка Фергюсон, Оскар Айзек, Стеллан Скарсгард, Хав’єр Бардем, Джейсон Момоа, Джош Бролін, Дейв Батіста та Шарлотта Ремплінг.

В Україні стрічка мала вийти 17 грудня, дистриб’ютор – «Кіноманія».

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі