Україна збільшила перелік країн «червоної» зони до 48. Станом на 11 вересня до нього входило 46 держав.

До «червоної» зони відносять країни, у яких за останні 14 днів кількість хворих на COVID-19 перевищує 100 з розрахунку на 100 тисяч населення. З таких країн в Україну можна в’їхати, лише маючи спецдозвіл.

«Червоний» статус отримали 48 країн: Ізраїль, Бахрейн, Чорногорія, Аргентина, Коста-Рика, Андорра, Іспанія, Кувейт, Перу, Мальдіви, Панама, Колумбія, Бразилія, Багамські острови, Кабо-Верде, Франція, Молдова, Парагвай, США, Ірак, Лівія, Чехія, Чилі, Мальта, Монако, Катар, Ліван, Боснія і Герцеговина, Беліз, Оман, Люксембург, ОАЕ, Тринідад і Тобаго, Північна Корея, Кірибаті, Маршаллові Острови, Мікронезія, Науру, Ніуе, Палау, Руанда, Самоа, Соломонові Острови, Тонга, Туркменістан, Тувалу, Танзанія і Вануату.

У «зеленій» зоні перебувають решта 146 країн. Найменша кількість інфікованих у Тимор-Лешті. Також до зони входять Угорщина, Британія й Італія.


 9 вересня уряд змінив правила в’їзду іноземців в Україну, дозволивши в’їзд іноземним родичам громадян України та студентам ВНЗ, але заборонивши транзит.

 Інформація про те, до яких країн можна в’їхати з України, є на мапі МЗС.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі