У ніч на 17 вересня в Києві завершилося голосування за Громадський бюджет-2021. Переможці ще не відомі, та вже можна побачити, які проєкти мають найбільший рейтинг.

Рейтинг – це співвідношення кількості голосів за проєкт до бюджету проєкту.

Усі проєкти умовно поділяються на «великі» (бюджет від 1 до 3 мільйонів гривень) і «малі» (бюджет від 100 до 999 тисяч гривень).

Зараз потенційними переможцями Громадського бюджету є 293 проєкти (мають рейтинг вище 28 тисяч). Цьогоріч переможці розділять між собою 170 мільйонів гривень (торік було понад 550 переможців і 160 мільйонів для них).

Ось такий вигляд має перша десятка найрейтинговіших «великих» проєктів:

Ось перша десятка найрейтинговіших «малих» проєктів:

Після завершення голосування учасники мають 2 дні на подання скарг. Ще 7 днів має піти на розгляд поданих скарг.

Потім комісія Громадського бюджету не пізніше як за 5 календарних днів з дня розгляду останньої скарги проводить засідання, де затверджує офіційний список проєктів-переможців. Це має відбутися до 1 жовтня.

Містяни скаржилися, що перед завершенням голосування за проєкти Громадського бюджетну неможливо було проголосувати жодним із способів.


 Громадський бюджет – спільний проєкт КМДА та громадської спільноти Києва, який передбачає, що містяни пропонують свої проєкти для поліпшення життя в місті, а місто виділяє на найкращі кошти. За чотири роки мерія виділила на ініціативи 510 мільйонів гривень. За ці гроші в місті з 2016 року реалізували 503 проєкти.

 Прийом проєктів на Громадський бюджет-2021 почався в лютому та тривав до 11 березня.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі