Інформаційний проєкт «Гендерний паспорт Києва» почали розробляти на основі 99 критеріїв. Ідеться про дослідження життя всіх районів міста та їхніх основних статистичних даних. 

«Гендерний паспорт Києва» має допомогти забезпечувати потреби містян відповідно до їхніх запитів. Зокрема, бюджет і програми соціально-економічного розвитку будуть складатися для кожного району на основі цього паспорту.

Наприклад,  якщо Деснянський район має найбільшу кількість багатодітних сімей, а Шевченківський – найбільше одиноких матерів, то програми розвитку районів будуть зважати на це й врахують під час складання бюджету району, пояснюють у КМДА.

Крім цього, паспорт застосовуватимуть для відстеження врівноваженості прав і можливостей жінок і чоловіків у місті. Зокрема, займуться питаннями домашнього насильства й протидією йому, як стосовно жінок, так і чоловіків.


 Ідея розробити гендерний паспорт виникла у 2019 році. Тоді КМДА підписала Меморандум про співпрацю з інститутами громадянського суспільства: «Спілка жінок України» та UA Women.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: Юлія Наконечна для The Village Україна