Національна авіакомпанія Білорусі «Белавіа» почала вимагати заповнення декларацій про стан здоров’я від пасажирів, які летять у Мінськ, повідомляє Avianews.

Форма декларації доступна на сайті. Також її можна отримати безпосередньо в літаку. Однак для зменшення числа контактів авіакомпанія радить завчасно її роздрукувати й заповнити.

У декларації 5 пунктів:

 паспортні дані,

 аеропорт відправлення,

 чи перебував пасажир за останні 14 днів із людиною з симптомами COVID-19,

 чи мав сам пасажир такі симптоми або позитивний результат тесту на коронавірус,

 список відвіданих за останні 14 днів країн, міст та аеропортів або портів, через які здійснювався транзит.

Форма доступна російською й англійською мовами.


 Офіційно Білорусь не вводила карантин. У країні більше 73 тисяч хворих на COVID-19.

 Для людей, які приїжджають у Білорусь із країн, у яких реєструються випадки COVID-19, обов’язкова 14-денна самоізоляція. Перелік країн розміщений на офіційному сайті Міністерства охорони здоров’я РБ. Україна входить у цей перелік.

 Самоізоляція не поширюється на співробітників дипломатичних представництв, консульські установи іноземних держав у Білорусі, міжнародні організації та їхні представництва, розташовані на території Білорусі, а також членів їхніх сімей; глав і членів офіційних делегацій; водіїв транспортних засобів під час виконання міжнародних автомобільних перевезень вантажів; членів екіпажів повітряних суден, суден внутрішнього водного транспорту, поїзних бригад, локомотивних бригад міжнародного залізничного сполучення; іноземців, які прямують транзитом через територію Білорусі для повернення до місця проживання. 

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: Белавіа