31 серпня на історичному будинку на Андріївському узвозі, 10А, почали демонтували дах. Про це The Village Україна повідомив Дмитро Перов, мешканець Подолу й активіст громадської організації «Зелена хвилина». Наразі роботи вже зупинили.

Будівельники частково демонтували дах і карнизи будівлі.

Будівельники розбирають дах будівлі 31 серпня / Дмитро Перов

«Роботи повністю зупинено завдяки розголосу й втручанню громадськості. Так, за зверненням депутата Святослава Кутняка сьогодні організували виїзд представників міського благоустрою, інспектор склав припис про повну зупинку робіт на об’єкті», – пояснив Перов.

Будівля на Андріївському узвозі 1 вересня / Дмитро Перов

Додав, що раніше вже зупиняв незаконні будівельні роботи на цій будівлі в грудні 2019 року.

Історична будівля на Андріївському узвозі, 10А, зведена на основі типового проєкту житлових споруд 1802–1812 років. Одноповерхова будівля дерев’яна, потинькована, поставлена на високий цегляний цоколь.

Історична будівля у квітня 2015 року / wikipedia.org

Цей будинок є зразком типової забудови міста початку ХІХ сторіччя. Зараз він поставлений на облік пам’яток архітектури та містобудування місцевого значення. До 2000 року в будівлі працювала швейна майстерня, потім – кафе. Згодом будинок визнали аварійним і продали приватному власнику.

Юрист Антон Короб опублікував проєкт, на якому помітно, що новий власник будівлі планує її «реставрувати» та добувати ще один дах, приховавши його під дахом.

Проєкт «реставрації» будівлі / Антон Короб

Сусідні будівлі на Андріївському узвозі, 10, і Фролівській вулиці, 9/11, знесли в 2012 році. На розчищеній території запланували звести офісний будинок на замовлення компанії Ріната Ахметова.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі