Міністерство охорони здоров’я планує з 2021 року запровадити індикатори якості роботи сімейних лікарів і фінансове покарання за їх недотримання, повідомив голова МОЗ Максим Степанов в інтерв’ю «Радіо Свобода». 

«Окрім сплати за принципом кількості укладених договорів, треба ще обов’язково, щоб були відповідні індикатори якості роботи наших сімейних лікарів. Це охоплення імунізації, це щеплення, які вони мають контролювати, проводити тим пацієнтам, з якими вони уклали договір. Це та ж робота з ковідними хворими», – сказав він.

За словами Степанова, деякі сімейні лікарі навіть не читали стандарт надання медичної допомоги хворим на COVID-19, затверджений МОЗ.

Міністр додав, що вже зараз МОЗ проводить перевірки, телефонуючи на гарячі лінії або сімейним лікарям, щоб дізнатися, що ті радять пацієнтам і як дотримуються стандартів.

Водночас Степанов анонсував поступове підвищення зарплати медикам до «справедливого» рівня: наприклад, зарплата лікаря після інтернатури має стартувати мінімум з 20 тисяч гривень.


 Верховна Рада на час карантину прирівняла медичних працівників до військовослужбовців.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі