Проєкт ЛУН Місто проаналізував, які зміни відбулись у пересуванні жителів Києва та передмістя під час карантину, і опублікував візуалізацію.

Дослідили, зокрема, наскільки рідше ми стали відвідувати офіси та стояти на зупинках, як просіло відвідування закладів, торговельних центрів і кінотеатрів і як часто люди стали ходити в парки.

Використали статистику від Google. Вона показує, як змінилася частота й тривалість перебування в різних місцях, як порівняти з контрольним значенням, тобто день під час карантину порівняли із середнім значенням до карантину.

Як змінилося життя під час карантину:

 У будні дні найбільше впало відвідування офісів: 21 серпня (п’ятниця) це було мінус 35 %, 7 серпня (п’ятниця) – мінус 33 %.

 Люди стали менше бувати на зупинках громадського транспорту, станціях метро й залізничних станціях: мінус 14 % (21 серпня), мінус 15 % (7 серпня).

 Ресторани, кафе, торговельні центри, музеї, бібліотеки та кінотеатри станом на 21 серпня просіли на 9 %, станом на 7 серпня – на 8 %.

 Продуктові супермаркети, фермерські ринки й аптеки, навпаки, стали відвідувати більше: плюс 3 % (і 7, і 21 серпня).

 Справжній бум у парках ( але популярності, звісно, посприяла й сезонність): 7 серпня – плюс 67 %, 21 серпня – плюс 57 %, 23 серпня – плюс 71 %.

 Динаміка пересування в житлових районах лишилася майже та сама (мінус 1%).

Статистика формується на основі даних користувачів, які включили історію місцеперебування (дані використовують тільки анонімізовані).