З 29 серпня до 28 вересня включно іноземцям заборонили в’їзд в Україну через зростання кількості хворих на COVID, вирішили на засіданні уряду.

«З огляду на рівень захворюваності ми повинні захистити наших співгромадян і проявити відповідальність перед нашими іноземними партнерами», – каже глава уряду Денис Шмигаль.

Забороняється в’їзд усіх іноземців та осіб без громадянства, окрім:

 Громадян, які мають дозволи на проживання в Україні, членів міжнародних і гуманітарних місій чи організацій (або коли їх запрошує МЗС, Міноборони або вони є членами екіпажів)

 Громадяни, які проходять Україну транзитом і мають документи, що підтверджують виїзд протягом 2 днів

 Іноземні студенти українських ВНЗ, іноземні службовці в ЗС України

 Біженці й особи, які потребують додаткового захисту

 Митці, яких запросили заклади культури разом із супроводжувальною особою; спортсмени й учасники змагань, які відбуватимуться в Україні

 Громадяни, які їдуть лікуватись в українські лікарні або везуть до нас гомеопатичні стовбурові клітини для трансплантацій

Прикордонники також зможуть пропускати громадян Білорусі: президент Володимир Зеленський запропонував полегшити умови в’їзду для них до України, зважаючи на ситуацію в їхній країні.


 Уряд продовжив адаптивний карантин до 31 жовтня:  це означає, що до листопада в країні діятиме розподіл на чотири карантинні зони.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі