Відсутність близькості – основна причина, через яку люди розходяться. Про це йдеться в дослідженні канадських учених, яке опублікували в журналі Social Psychological and Personality Science.

У ньому брали участь понад 4 000 дорослих людей, які заповнували щотижневі анкети про стосунки. 111 людей у цій вибірці завершували дослідження після розриву стосунків. Проаналізувавши дані, учені дійшли висновку, що близькість є одним з основних факторів для побудови стосунків.

Взаємини, ймовірно, припинялися в тих, хто мало цікавився партнером чи партнеркою й не ділився чимось інтимним про себе чи свої переживання. 

«Часто пари розходяться не обов’язково тому, що вони ненавидять одне одного. Імовірно тому, що звикають і починають сприймати одне одного, як належне. Інтимний зв’язок насправді може бути вирішальним для міцних стосунків, тому вкладайте час і зусилля в це, воно того варте», – пишуть автори дослідження.

Учені радять дивитися на ці висновки ширше. Наприклад, те, що для однієї людини може здаватися достатньо близьким, для іншої таким не буде. «Було б цікаво подивитися, як рівень близькості впливає на рішення про розрив і чи достатньо вдоволеності ним лише однієї сторони, щоб зберегти взаємини».