Ukrainian Fashion Week відбудеться в Мистецькому Арсеналі з 31 серпня по 4 вересня 2020 року. Покази пройдуть у форматі NO SEASON Season. Це дозволить дизайнерам продемонструвати колекції минулого й нового сезону, кажуть організатори.

Програма Ukrainian Fashion Week No Season season

New Generation Day

Обов’язковою частиною Ukrainian Fashion Week є платформа New Generation Day. Вона спідтримує молодих дизайнерів. У цьому сезоні члени Ukrainian Fashion Council передали тканини для пошиття колекцій. New Generation Day покаже 8 шоу та 2 покази у форматі, що з’явився на UFW минулого сезону, – Graduate Show українських приватних fashion-шкіл.

фінал конкурсу «Погляд у майбутнє»

31 серпня в Мистецькому Арсеналі Ukrainian Fashion Council проведе у форматі прямої трансляції фінал XXI Всеукраїнського конкурсу молодих дизайнерів одягу «Погляд у майбутнє». У фіналі 18 конкурсантів покажуть роботи, які обрали з понад сотні претендентів з 11 міст України.

Ukraine is the Center of My Universe

UFW презентує проєкт Ukraine is the Center of My Universe, який об’єднає українських дизайнерів і лідерів креативних індустрій у спільній діджитал-платформі. Проєкт має представити український культурний рух.

Проєкт Be sustainable!

UFW продовжує розвивати ідею сталого розвитку моди в межах проєкту BE SUSTAINABLE. Цей сезон Be sustainable! Fashion Summit одержав підтримку Програми малих грантів публічної дипломатії уряду США – «Культура та програми для молоді» 2019–2020».

Познайомитися з молодими сталими дизайнерами гості UFW зможуть в інтерактивній інсталяції Be Sustainable! Space на головній локації тижня моди.

The Swapchain: проєкт обміну одягом

Be Sustainable! Fashion Summit презентує The Swapchain – діджитал-платформу обміну одягом. The Swapchain стане першим у світі віртуальним ком’юніті, де історію кожного продукту можна відстежити за допомогою технології Blackchain.

Платформу створено всесвітньо відомими компаніями Global Fashion Exchange і Lablaco, що працюють з fashion-брендами та ритейлерами світу. Гості дизайнерів отримають можливість взяти участь у «GFX SwapShop on the Blockchain with Swapchain» і протестувати новий глобальний сервіс.

Кожен охочий може принести свої речі на обмін, у такий спосіб надати їм нове життя.

Обкладинка: Анна Бобирєва