Меморіальний центр Голокосту «Бабин Яр» спільно з Національним історико-меморіальним заповідником Бабин Яр «озвучать» територію заповідника.

Про це повідомляють на сайті Меморіального центру.

В основі аудіоінсталяції – багатоканальна система, яка за допомогою різних звукових сцен дозволить відвідувачам заповідника відчути, через які трагічні події пройшов Київ у минулому. У такий спосіб планують розповісти про трагічні події часів окупації Києва в 1941 році. 

Частина аудіоінсталяції буде розташована Дорогою Скорботи (від вулиці Юрія Іллєнка до пам’ятника «Менора») і на площі біля пам’ятника «Менора».

«Аудіоінсталяція дозволить композиторам і музичним кураторам створювати багатоголосні композиції. Використання великої кількості незалежних джерел звуку створює такий аудіоефект, коли самі джерела звуку тануть у відчутті слухача. Замість них з’являються обєкти в просторі, це дозволяє створювати більш глибокі образи та посилювати емоційне враження. Для слухача це проєкт не про прослуховування музики, а про глибоке емоційне занурення у звуковий простір», –  розповів звукорежисер, автор ідеї та концепції аудіоінсталяції Максим Демиденко.

Інсталяцію планують відкрити 29 вересня, у день пам’яті жертв Бабиного Яру.