Єдиний електронний квиток (SmartTicket) на громадський транспорт повноцінно запрацює восени 2020 року, повідомив «НВ» міністр інфраструктури Владислав Криклій.

«Українці зможуть повноцінно користуватись одним квитком на поїзди, електрички, метро, автобуси та літаки. На будь-який вид транспорту по всій країні знадобиться лише один QR-код», – розповів Криклій.

SmartTicket з графіком міжміських, приміських і міських маршрутів дозволить наперед готувати свою подорож.

«У цілодобовому доступі буде «Дружня служба» супроводу 24/7. Людині допоможуть у будь-якому сегменті перевезень. Маркетплейси також будуть доповнювати систему зручними сервісами, де можна буде знайти готелі, онлайн-кінотеатри, онлайн-книги, різні сервіси, наприклад: страхування, харчування тощо», – сказав міністр.

Придбати квиток можна буде тут орієнтовно 8 серпня. Його вартість складатиметься із вартості квитків різних перевізників, але з мінімальною комісією за єдиний квиток.

Зараз квиток розміром з аркуш А4, має кілька QR-кодів і розписану логістику. Потім квиток буде невеликим з єдиним QR-кодом.

На першому етапі впровадження квитка до системи під’єднають нічні потяги та метрополітен. SmartTicket спочатку буде доступним на трьох залізничних напрямках: Київ-Харків, Київ-Одеса, Київ-Львів.

На другому етапі додадуть усі залізничні перевезення та весь муніципальний транспорт Києва. Відбудеться це орієнтовно протягом місяця. Далі додадуть внутрішні авіа- й автобусні перевезення.

До системи е-квитка зможуть долучитися всі міста, які зацікавлені в цьому та мають можливості, каже Владислав Криклій. Також SmartTicket планують підключити до міжнародних перевезень.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

ОБКЛАДИНКА: Анна Бобирєва для The Village Україна