Служба безпеки України заявляє, що затримала двох організаторів серії вибухів у Києві, які відбулися минулого тижня. Саме вони влаштували вибух біля «Шулявської», на Подолі та закладали вибухівку біля метро «Мінська».

Після першого вибуху організатори вимагали в СБУ, МВС, інших держорганів і ЗМІ перерахувати їм 50 біткоїнів на суму 500 тисяч доларів на електронний гаманець.

СБУ встановила двох основних виконавців, які готували, закладали та приводили в дію вибухові пристрої в різних районах Києва.

Чоловіки використовували різні телефони та картки операторів, wi-fi-роутери, плати та схеми передавання сигналів для приведення в дію вибухівки. Під час своїх дій вони намагалися уникати камер відеоспостереження.

Провели 15 обшуків за адресами проживання та перебування підозрюваних: під час обшуку в одного з них знайшли пристрої й засоби, які використовували для виготовлення вибухівки.

Чоловікам повідомили про підозру за ч. 2 ст. 258 КК України, їх планують взяти під варту.


 21 липня анонім повідомив про замінування ринку «Мінський» у Києві: поліція дійсно знайшла вибухівку та знешкодила її.

Знешкодження вибухівки біля ринку «Мінський» / Прес-служба Віталія Кличка

За два дні до цього біля станції «Шулявської» в смітнику вибухнув невідомий предмет. Через це постраждало четверо людей, зокрема, 22-річний студент, якого прооперували.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Фото: СБУ