Президент України Володимир Зеленський підписав закон №3377, який передбачає державну підтримку сфери культури, креативних індустрій, туризму та бізнесу під час кризи, повідомили в Офісі Президента.

Закон має зменшити плату за оренду майна на вимогу закладу культури, який його винаймає й не міг використовувати під час карантину.

Також на період карантину та до 31 грудня 2020 року звільнили телерадіоорганізації та провайдерів програмних послуг, що використовують радіочастотний ресурс, від оплати 50% вартості послуг Концерну радіомовлення, радіозв’язку та телебачення.

Закон також передбачає підтримку кінематографії завдяки субсидії на розвиток кінопроєктів. Зазначається, що для національних ігрових, анімаційних, документальних фільмів, фільмів для дитячої аудиторії, фільмів художньої та культурної значущості, телевізійних фільмів, серіалів і фільмів-дебютів вона може складати до 100% від загальної вартості.

Також уряд має затвердити перелік платних послуг, окрім оренди приміщень, які можуть надавати державні й комунальні заклади культури.