Комісія Київради з питань містобудування та землекористування скасувала рішення про поновлення договору оренди землі біля Чкалівського скверу, повідомила депутатка Київради Ольга Балицька.

Також комісія відмовила забудовнику в поновленні цього договору. За словами депутатки, це наслідок місцевої громади, яка протестувала проти забудови скверу.

«Помилку свою мої колеги виправили, за що їм дуже дякую. Але проблему це, на жаль, не вирішує, поки на сесії не буде ухвалене рішення про розірвання договору оренди, Чкалівський залишається під загрозою», − пояснює Балицька.

Вона додала, що голосування за цей проєкт рішення депутати зірвали вже двічі, проте його знову включили в програму Київради.

Що відбувається:

Земельна комісія Київради поновила забудовнику договір оренди землі у Чкалівському сквері. За даними «Наших грошей», орендована ділянка є фактично частиною скверу, де збираються побудувати 14-поверховий житловий будинок висотою близько 56 метрів.

Де може з'явитися 14-поверховий будинок / «Наші гроші»

«Тут наявне й фактично самовільне захоплення частини скверу, і незаконне об’єднання ділянок, і будівництво на основній ділянці всупереч її цільовому призначенню. Окрім цього, проти будівництва у Чкалівському виступають і Міністерство культури, і Департамент охорони культурної спадщини КМДА», − пояснює депутатка Балицька.

Будівля, на думку місцевої громади, знищить сквер, який фактично перетвориться на прибудинкову територію, додала вона.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі