Через зростання інфікованих коронавірусом у Києві планують знову посилити карантин, розповів радник міського голови Києва Володимир Бондаренко в ефірі «Україна 24».

Штаб з надзвичайних ситуацій сьогодні, 12 червня, ухвалюватиме рішення. Штаб орієнтуватиметься на результати епідеміологічного аналізу Держпродспоживслужби.

За словами Бондаренка, київська влада має три сценарії розвитку подій. «Станом на сьогодні ми знаходимося посередині між жовтим і чорним сценарієм, це означає, що хвороба входить у новий пік, не вийшовши ще до кінця з попереднього», – розповів Бондаренко.

За словами Бондаренка, літній сезон не приніс зменшення кількості хворих, тому послаблення карантину будуть переглядати.

«Ми не можемо говорити про відкриття закладів громадського харчування в приміщеннях, ми не можемо говорити про будь-які масові заходи з кількістю людей 1 на 5 кв. метрів, ми не можемо говорити про повноцінне відкриття закладів культури. Це якраз ті моменти, які мали відбутися 5 червня в Україні», – додав Бондаренко.


В Україні можуть посилити карантин, якщо кількість хворих буде гіперболічно зростати у понад 10 областях.