Аеропорт «Київ» втратив за час карантину 92% доходів і просить державу про допомогу, інакше підприємство не виживе. Про це в інтерв'ю виданню «Лівий берег» повідомив гендиректор компанії-управителя аеропорту («Мастер-Авіа») Олег Левченко.

«На початку року ми вийшли на пасажиропотік 100 тисяч пасажирів на місяць. Щодня здійснювалося приблизно 50 рейсів. Зараз – практично нуль. Кілька разів на тиждень виконується поштовий рейс на Saab 340 і бізнес-рейси Україною – один-два на місяць. Якщо порівняти з квітнем минулого року, то доходи впали в 10 разів», – каже Левченко.

З початку карантину у вимушену відпустку своїм коштом відправили близько 2000 співробітників.

«Без допомоги держави аеропорту не вижити [...] Падіння доходів на 92% можна округлити до 100%. До того ж, якщо кілька авіакомпаній почнуть літати невеликою кількістю рейсів, ми все одно будемо змушені виводити на роботу повноцінні зміни. І нести відповідні витрати», – додає Левченко.

Просить про те, щоб уряд допоміг розподілити пасажиропотік між аеропортами «Київ» і «Бориспіль» за пропорцією 30% на 70%. Це дасть можливість обом аеропортам зберегти рівну конкуренцію. Також летовище просить про фінансову допомогу.

Злітна смуга аеропорту «Київ» / Аеропорт «Київ»

«22 мільйони гривень – це та мінімальна сума, що допоможе нам зберегти колектив на мінімальних зарплатах, утримувати інфраструктуру й гарантувати безпеку польотів», – каже директор.


Третій і четвертий етапи пом’якшення карантину почнуться 1 та 11 червня.  Кафе й ресторани можуть відкрити 10 червня, авіаперельоти можуть відновити з 15-го червня.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі