Торгово-розважальні центри в Києві не будуть відкривати для роботи під час першого етапу послаблення карантину, попри дозвіл уряду. Роботу там дозволять уже під час наступного етапу зняття обмежень – повідомив мер Києва Віталій Кличко.

«Що стосується відкриття великих ТРЦ, це буде друга хвиля зняття обмежень. І ми будемо спиратися виключно на статистику захворюваності. Якщо знову буде спалах інфекції, ми можемо знову повернутися до суворого карантину», – каже Кличко.

Додає, що роботу ТРЦ відновлять, найімовірніше, тоді, коли знімуть обмеження на роботу наземного громадського транспорту. «Уже готуємося до цього. Сподіваюся, що після 22 травня зможемо запровадити більше пом’якшень», – додає мер.

Попередній план уряду про вихід з карантину передбачав, що ТРЦ в Україні відкриють аж на третьому етапі (зараз настане лише перший).

Згодом Кабмін дозволив відкрити ТРЦ з 11 травня, та лише магазини у них, а не розважальні зони.


В Україні карантин продовжили до 22 травня, уряд ухвалив відповідну постанову.

Водночас з 11 травня дозволили відкриття літніх майданчиків кафе й ресторанів. Заклади також зможуть працювати на виніс. Заразом відкриють парки, сквери, зони відпочинку. А також салони краси, перукарні. Працюватимуть нотаріуси, адвокати, аудити, стоматологи, музеї та бібліотеки.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі