У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт, який збільшує штрафи за спалювання сухої трави. Законопроєкт у парламент внесли депутати Кирилл Нестеренко й Дмитро Чорний.

«Часте спалювання трави переростає в неконтрольоване горіння й нерідко призводить до важких наслідків – пожеж, зокрема і з людськими жертвами. Від спалювання сухої трави збіднюється ґрунт, а мінеральні речовини, які містяться в попелі, досить легко вимиваються поверхневими й ґрунтовими водами, і лише незначна їх частина засвоюється рослинами», − йдеться в проєкті закону.

Депутати пропонують у 10 разів збільшити штраф за спалювання стерні, луків, пасовищ, опалого листя на землях сільськогосподарського призначення в населених пунктах без відповідних дозволів.

Якщо законопроєкт підтримає парламент, штраф зросте зі 170−340 гривень до 17003400 гривень, а для посадових осіб − з 850−1190 гривень до 850011900 гривень.


 За даними Держслужби з надзвичайних обставин, з початку 2020 року рятувальники загасили понад 15 тисяч пожеж, які знищили більше 17 тисяч гектарів екосистем.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Фото: ДСНС