Колишнього голлівудського кінопродюсера Гарві Вайнштейна 11 березня засудили до 23 років в’язниці, повідомляє BBC. Раніше його визнали винним у зґвалтуванні.

У вироку судді вказано, що Вайнштейн засуджений до тюремного увязнення «за сексуальне насильство».

67-річний експродюсер зявився у залі суду Нью-Йорка в інвалідному візку.

Адвокати Вайнштейна просили зменшити тюремний термін, наполягаючи на тому, що навіть строк 5 років може бути для нього «довічним». Однак обвинувачення наполягало, що підсудного варто засудити до максимального можливого терміну – 25 років вязниці. Суд дав Вайнштейну 23 роки.

25 лютого суд присяжних у Нью-Йорку визнав Гарві Вайнштейна винним у сексуальному насильстві.  Його визнали у зґвалтуванні третього ступеня і сексуальному злочині першого ступеня. 

Однак виправдали за найбільш серйозними обвинуваченнями: у зґвалтуванні першого ступеня і сексуальному насильстві при тяжких обставинах, а останній злочин може каратися довічним увязненням. Вайнштейн не визнав своєї провини.


 У жовтні 2017 року The New York Times опублікувала інтерв'ю актриси Ешлі Джадд, в якому та розповіла про сексуальні домагання з боку Вайнштейна. У жовтні 2017 року Вайнштейна звільнили через це з The Weinstein Company.

 За певний час після цього Вайнштейна звинуватили у сексуальних злочинах проти понад 80 жінок, серед яких відомі голлівудські акторки. Вони казали, що піддавалися домаганням і сексуальному насильству з боку Вайнштейна протягом багатьох років.